Tesla Model 3 la doar 35000$

[sgmb id=”1″]

A aparut noul Tesla Model 3, o masina mult asteptata de fanii Tesla si nu numai. Urmaresc activitatea fabricii americane de cativa ani si desi au anuntat inca de la inceput ca vor lansa o masina accesibila, visul devine realitate doar la sfarsitul lui 2017.

tesla model 3

Tesla Model 3 va fi disponibila incepand cu finalul anului 2017, si va avea cateva caracteristici mult imbunatatite fata de modelele anterioare.

tesla 3

In primul rand pretul porneste de la doar 35000$, avand un demaraj de sub 6 secunde pana la 100km/h si o autonomie a bateriei de pana la 340 de Km. Impresionant, nu ?!

Acestea sunt promisiunile, si sper ca intradevar vor fi indeplinite. Elon Musk (fondatorul companiei) pare om serios, si cam tot ce a promis pana acum s-a realizat. Ce mi se pare mie cel mai atractiv la noul model este pretul. Avand in vedere cat s-a investit pana acum in tehnologie (din cate stim noi), ma asteptam sa apara totusi cat de curand masinile electrice cu autonomie mai mare si cu putere mai mare in acelasi timp. Cred ca se poate si mai mult, doar ca trebuie sa asteptam putin pana ce companiile petroliere o sa inceapa sa isi investeasca capitalurile in tehnologia viitorului. Sa nu ramana afara din ecuatie.

tesla 3 model 35000

masina electrica tesla model 3

Compania Tesla Motors a aparut in anul 2003 fiind fondata de un grup de ingineri din Silicon Valley. Primul prototip bazat pe patentele recunoscutului inventator Nikola Tesla (de unde vine si numele companiei) a fost Tesla Roadster lansat in 2008, la 5 ani dupa infiintare. Peste inca 4 ani adica in 2012 Tesla lansa un al doilea model al companiei adica Model S care era 100% electric si prima masina Tesla cu 4 usi.

Compania Tesla isi bazeaza constructiile de masini din ce in ce mai accesibile pe gigafabrica de baterii unde si pana acum in momentul de fata exista investitii enorme dar si asteptari la fel de mari. In 2020 se asteapta sa produca si sa vanda mai multe baterii lithiu-ion decat se producea la nivel mondial in 2013. Mari ambitii, chiar foarte mari. Eu sper sa fie toate asa cum au fost previzionate fiindca avem nevoie de oameni vizionari cu drag de natura, care sa  “salveze” , daca se mai poate a noastra, draga Terra……..m-am entuziasmat :))))) …. hai sa va mai arat niste poze cu noul Tesla Model 3:

tesla model 3

interior tesla model 3

Tesla Model 3 Red

Dupa cum ziceam mai sus noul model Tesla Model 3 va porni undeva de la 35.000$ , sau euro cum zic unele site-uri (eu cred ca sunt dolari). Un val urias de oameni au stat la coada pentru a da 1000$ avans ca precomanda pentru noul model, pe baza de promisiuni. O cifra mai aproape de realitate este undeva intre 120.000 si 130.000 de persoane. La un calcul simplu asta aduce companiei din start 120-130 de milioane de dolari.

comanda tesla model 3

Un alt lucru interesant legat de lansarea noului model, promisiunile companiei pentru viitorii cumparatori, si valul de precomenzi este faptul ca actiunile companiei au crescut cu peste 60% in ultimele luni.  As zice ca se pune mare presiune pe spatele companiei cu acest nou model si lucrurile pot merge doar in doua directii oarte bine definite: ori super success, ori super mare dezastru. Eu chiar am incredere in Tesla Motors (pana acum) si cred ca prima varianta e cea mai posibila, ii dau sanse de 80-90% !!!

Sper ca intr-o zi sa fiu mandru proprietar al unei masini electrice, cu performante de masina sport, si autonomie de 1000Km, cel putin. Poate sa fie chiar Tesla, chiar nu ma supar, da deloc 😀

Apropo, in viitorul apropiat Tesla mai are in plan cresterea cu pana de 4 ori a statiilor de alimentare rapida 😉  … alte vesti bune!

tesla 3 model 2016-2017

tesla model 3 test drive

[sgmb id=”1″]

Summary
Tesla Model 3 la doar 35000$
Article Name
Tesla Model 3 la doar 35000$
Description
Noul Tesla Model 3 cu pret pornind de la 35.000$, imagini (poze), caracteristici tehnice si pareri despre Tesla Motors. Disponibil pe piata din 2017
Author
Publisher Name
Doy.ro
Publisher Logo

Comments

comments